În primul capitol al cărții Tinerii și sexualitatea, Luis Palau ne vorbește despre ceea ce el numește „sexul trist”. Odată cu o aparentă evoluție, adolescenții, bombardați de mass-media și de societate cu aluzii, imagini, etc. s-au transformat din copii în plină creștere în adulți tineri. Există un studiu mai vechi, făcut de o călugăriță, care demonstrează lucrul acesta. În urma unei dezvoltări accelerate, adolescenții zilelor noastre își doresc cu ardoare satisfacerea propriilor pofte și dorințe, pe care, din lipsa maturității, nu le pot stăpâni.

Ce ne oferă societatea zilelor noastre? Păi să vedem. Nu cred că este cineva, dintre voi, care să nu știe ce înseamnă pătrățelul sau cerculețul roșu, uneori cu cifra 18 în mijloc, ce apare uneori în colțul ecranului televizorului de acasă. Internetul este și el o sursă fantastică de astfel de produse. Revistele, ziarele, uneori chiar și dintre cele ce se doresc a fi respectabile, nu se pot abține să nu crească numărul cumpărătorilor, folosindu-se de imagini provocatoare. Piese de teatru în care actorii performează pe deplin goi, completează un tablou urât care ne indică faptul că tot mai mult societatea este obsedată de sex, mai exact de latura lui fizică ce are de-a face cu împlinirea egosită a propriilor porniri, cu a primi, nu cu exprimarea iubirii față de celălalt.

Sexualitatea este o forță extraordinară, ne spune Luis Palau. Ea a contribuit uneori la dezvoltarea națiunilor, alteori le-a distrus. Uneori ea crează cămine unite, alteori produce nenorocirea a sute și mii de vieți. Totul este în funcție de utilizarea dată acestei funcții vitale.

Sexul nu este doar sursă de nenorociri, nu este în sinea lui un lucru rău. La fel cum cuțitul sau focul pot fi folosite pentru un scop bun sau pentru crime oribile, sexul poate fi binecuvântare sau blestem. Cei care studiază Biblia vor găsi acolo perspectiva corectă, aceea care aduce împlinire și face din sex o realitate excepțională. Doar că sexul are timpul și coordonatele lui. A fost creat pentru familie și doar acolo poate să ne împlinească pe deplin. La fel, sexul sănătos este destinat anilor de maturitate fizică și emoțională.

Cineva m-a invitat să comentez un articol intitulat „Dragoste vs sex„. Dragii mei, dragostea nu este opusă sexului! Ele vin la pachet, ca o expresie a unității, într-o relație sănătoasă. Ne referim, bineînțeles, la dragostea romantică, pentru că sunt mai multe feluri de a iubi, sunt convins că știți cu toții lucrul acesta. Cei care le separă pe cele două, mulțumindu-se cu plăcerea de moment, plătesc prețul, de multe ori unul tragic.

Te invit ca astăzi să alegi să refuzi sexul trist, să hotărăști a alege să aștepți căsătoria. Crede-mă, merită așteptarea!